sobota, 14. marec 2009

35. Telegonija

http://www.faem.com/edward/telegony.htm



Pred 150 leti so poskušali križati konja z zebro. Poskus ni rodil sadov. A nekaj let kasneje, ko so te iste kobile parili z običajnimi konji, so se rojevala žrebeta s črtami.

Telegonija torej označuje hipotezni pojav, da lahko imajo potomci lastnosti prejšnjega materinega partnerja.

Znani so primeri, da žeske katerih prvi partner je bil črnec, imajo v zakonu z belcem otroke, ki kažejo značilnosti črncev. Telegonija je bila dobro znana v krogih strastnih privržencev Klu-Klux-Klana.

Ima ženska nedolžnost, ne samo moralni, temveč tudi genski pomen?
So genski zapisi žensk, ki so imele veliko spolnih partnerjev nečisti?
A pravtako domnevajo, da imajo vpliv na genski zapis predhodne spolne partnerice moških.

Iz tega sledi vprašanje, čigavega otroka pravzaprav vzgajate?

Domneva se pravtako, da četudi je žena prišla v zakon kot devica, a ljubi drugega, ne pa moža, rodi otroka, ki ima značilnosti ljubljenega, ne moževe.

S fizikalnega stališča razlagajo, da spolni odnos ne predstavlja samo "mesene" združitve, oz izmenjave genov, temveč gre za zelo močno koncentracijo energije. Našo energijo, takoimenovano avra.
Tako celo trdijo, da je ta energija večjega pomena kot sam genski zapis.
Od tod izvor religij in običajev raznih ljudstev, ki svoje ženske povsem zavijejo v oblačila in imajo vidne le oči. Že pohotni pogledi moških, ki si v mislih vizualizirajo mesene naslade, naj bi poskodovali čistost ženske avre.

Telegonija je bila zelo dobro poznana do 19. stoletja, nato pa se je nanjo nenadoma pozabilo.

Tudi Megre se v zadnji knjigi dotakne te teme. Opisuje pomen poročnih ritualov pri prednikih, imenovanih Vedrus. Pravtako povdarja pomen resnične ljubezni med partnerjema in kako lahko "opereta" svoji energiji pred spočetjem potomca.

Ni komentarjev: