ponedeljek, 30. marec 2009

36. Peticija

Že desetletja Združeni Narodi nemočno opazujejo nered svetovne razsežnosti. Brezvestno izkoriščanje Zemlje; vitalne vode, zraka, narave, rastlinja in živali, vodi v katastrofo. Takojšnje ukrepanje je nujno.

"Zeleno" gibanje "Zveneče Cedre Rusije" predstavlja načrt za hitro in trajno rešitev. Rešitev pomenijo posamezniki oz. družine, ki na hektarju zemlje ustvarijo rodovitne vrtove z zgledovanjem po naravi. Ideja se lahko realizira s svetlobno hitrostjo. Istočasno pa se razreši vedno večji problem lakote v svetu.

Peticija, naslovljena na Združene Narode, ima namen doseči, da se zastonj odstopi vladna zemlja, hektar na družino, ter se ustvarijo vrtovi, ki bodo predstavljali vir hrane za družine v kriznih ekonomskih časih. Istočasno se bo s tem izboljšala rodovitnost tal in celotna ekologija.
Razvoj ekoloških vasi naj bi pozitivno vplival na medsoseske odnose, doprinesel k medsebojni pomoči v skupnostih in odtsranili stres iz vsakdanjega življenja, saj naj bi vrt urejen na hektarju zemlje zadostil vse prehrambene potrebe družine.
Gibanje izhaja iz Rusije in ga podpira že več kot 11 miljonov glasov.

Podpis peticije:
http://www.petitiononline.com/SoLMag/petition.html


Nekaj gradiva, ki si ga lahko ogledate:

- gradnja domovanja iz slame in gline:
http://www.youtube.com/watch?v=_ScsOYE8m2k

- preobrazba puščave v oazo:
http://www.youtube.com/watch?v=sohI6vnWZmk

- kmetovanje z naravo:
http://www.youtube.com/watch?v=Bw7mQZHfFVE

Ni komentarjev: