četrtek, 26. junij 2008

7 Nova medicina

Še en napredek znanosti, ki dokazuje povezavo med psiho, možgani in organom.
http://www.newmedicine.ca/
http://germannewmedicine.ca/

Obširen prevod:http://www.pozitivke.net/article.php/NovaMedicina

Vsaka bolezen je posledica nepredvidenega šoka. Posledica ni vidna samo v naši psihi, temveč tudi v možganih (z rentgensko sliko). Od vrste šoka zavisi ali se bo telo odzvalo z razvojem raka, razjede ali izgubo funkcije, glede na to, kateri predel možganov je prizadet.

Razvoj bolezni je dvofazen.
Prvo fazo predstavlja šok, ta vodi v čustveni pretres, izgubo apetita, spanca in mrzlih udov.
Vkolikor stres razrešimo, nastopi faza zdravljenja, kar povzroči vročino, vnetja in bolečino.

Rakaste celice oz. tumorji, ki se razvijajo v fazi šoka, so nadzorovani s predela starih možganov. Ko se situacija razreši, možgani sporočijo mikrobom, da razgradijo rakaste celice. Možgani ter organ se vrneta v normalno stanje. Vkolikor se konflikt ne razreši ali se celo stopnjuje (npr., ko ti odkrijejo raka, strah pred smrtjo,...), celice nadaljujejo z delitvijo oz. se tumorji pojavijo v večih organih.

Nasprotno se pri boleznih, ki povzročijo razjede in jih nadzirajo mali možgani, pojavi povečana delitev celic oz. tumor v fazi zdravljenja. Bakterije in virusi zagrajujejo luknje da zapolnijo primankljaj celic.

Nova odkritja razodevajo, da so naši gostje mikrobi, virusi in bakterije zvesti pomočniki in graditelji. Mit o imunskem sistemu, ki se bori s sovražniki, je postavljen na laž.

1 komentar:

iatrogeni pravi ...

Avtorju "Nove Medicine" so v Nemčiji prepovedali opravljati poklic. Njegove teorije zvenijo blago rečeno neresnično vsakemu, ki se na biomedicino vsaj malo spozna. Pisanje avtorice je skoraj škoda komentirati. Žalostno je kako ljudje hitro nasedajo nekim kvazi znastvenim pristopom samo zato ker ponujajo njim razuljivo razlago in lažji izhod iz težV.

Dušan Vlahović