četrtek, 26. junij 2008

8 Realnost

Smo kot osebni racunalnik. Vnesene imamo programe, ki nam omogočajo delovanje procesorja. Vkolikor želimo dostop do znanja in ostalih podatkov, pa se moramo povezati z internetom. S tem moznosti postanejo neomejene. Vkolikor se program okuži z virusom, se sistem sesuje. Ne delujejo več osnovni programi in onemogočena je povezava z internetom.

Večina nas je okuzena z vsemogočimi "virusi", ki nam otežujejo vsakodnevno funkcioniranje in stik z Višjo Inteligenco.
Skupek teh virusov in zastarelih programov bi lahko imenovali EGO. Ko nam uspe izbrisati ego, pidemo do Resničnega Jaza. Ta je povezan z Višjo Inteligenco. Dosežemo takoimenovano Realizacijo. Naše obzorje se razširi. Realnost dobi novo podobo.
Primerjava s sanjami. Ko sanjamo, sanje doživljamo kot zelo resnične, a ko se prebudimo, se nam zdi budnost bolj resnična.

Razna "primitivna" ljudstva, kot so Indijanci in Aborigini, verjamejo, da sanjamo ponoči in čez dan. Namen našega življenja je, da se iz sanj prebudimo. Razsvetljeni posamezniki povedo, da je njihova realnost resničnejša v primerjavi z realnostjo, ki jo živimo nerazsvetljeni. Podobno kot je za nas vsakdan bolj resničen od naših sanj.

Ni komentarjev: