petek, 11. julij 2008

10 Manipulacija

Simona hvala za prvi komentar. Navajam naslov filma, katerega ogled si mi svetovala:
http://www.zeitgeistsociety.org/movie/

http://video.google.com/videoplay?docid=-6011125392276066373&hl=sl

Svetovna elita zadnjih 60 let skrbno planira in vodi naša življenja z ustvarjanjem vojn, terorizma, borznih vzponov in padcev, posledice katerih so strah, panika, jeza in sovraštvo.
Skozi medije nam globoko vcepljajo strah in nato dobrohotno ponujajo rešitve, ki nas vodijo v vedno večje suženjstvo.
Udeležujemo se vonj, pobijamo sebe in druge, eliti pa ustvarjamo mastne dobičke.
Registriramo se s potnimi listi in raznimi identifikacijami, ki imajo vgrajene čipe. Za večjo "varnost", pa nam že obljubljajo vgradnjo čipov v telo. Prostovoljno jim dajemo v roke vsa razpoložljiva sredstva, za naš kompleten nadzor.

Svobodni in neodvisni?
Na vsakem koraku se srečujemo s pisanimi in nepisanimi zakoni. Varnost v prometu? Ali zgolj polnjenje blagajn? Zdravstveno varstvo? Ali zgolj nadzor naših teles in duha ter istočasno biznis milijonskih dobičkov?
Koliko smo še neodvisni, če zapremo dotok vode po pipi, odklopimo elektriko in pristanemo na samotnem otoku brez nakupovalnih centrov in restavracij?

Večina ljudi tretjino svojega časa zapravi z gledanjem TV-ja in branjem dnevnega časopisja. Želijo biti na tekočem v dogajanju v svetu. Pa so res? Zakaj so vse te zgodbe in trači tako pomembne za preživetje vsakdana? Zakaj trenutne modne muhe kreirajo naš življenski ritem? Zakaj se počutimo nemočni? Zakaj se predajamo drogam?

Zakaj realnost in resnico iščemo zunaj sebe?

Se kdaj vprašate zakaj se kljub vsemu ekonomskemu razvoju, udobju in varnosti počutite vedno bolj nesrečni in izgubljeni?

ZATO, KER TO NISTE VI!

Ste le skupek znanj, ki so vam bila prikazana in vcepljena iz umetnega okolja.

Šolstvo.
Omogoča razvoj samo leve polovice možganov, desna polovica počasi izgubi povezavo.
(DR Makoto Shichida, nobelov nagrajenec, je na Japonskem odprl cez 400 šol, v katerih vzpodbujajo razvoj desnih možganov od fetusa naprej)
Desne možgane uporabljajo živali in otroci do petega leta starosti. Ta del možganov je hiter pomnilnik (se spomnite filma Rainman?), intuicija, ljubezen,... Levi možgani so počasen pomnilnik in omogočajo razvoj govora.

Kar so nas najbolje naučili v šoli je izguba lastne identitete. Bolj kot si bil podoben učitelju in znal ponoviti njegove nauke, boljše si dobil ocene in bolj so bili starši veseli. Sicer so te hitro označili za "problematičnega".
Z vzpodbujanjem tekmovalnosti so bili zelo uspešni pri razvoju našega ega. Začeli smo se ločevati od celote; kako biti boljši, pametnejši, lepši, uspešnejši,.. od drugih.

Celotna družba je organizirana tako, da usmerjamo pozornost navzven. Potrditve iščemo v drugih ne v sebi.

Vkolikor želimo zmagati bitko z oblastjo, se moramo zavedati sebe. Ko se začnemo zavedati, se nam spremeni pogled na svet in s tem naša realnost.

Ni komentarjev: