sobota, 26. julij 2008

15 Nova Zavest

http://www.youtube.com/watch?v=fE1cTiE9f9A


Zgodilo se je nekega jutra, kmalu po sončnem vzhodu.

Prvo zavedanje lepote. To je eno najbolj čudovitih spoznanj v razvoju človekove zavesti. Občutka veselje in ljubezen sta povezana s tem spoznanjem.



Cvetovi v vsej svoji lepoti barv, oblik in vonjav, ki so vzbrsteli med drugim rastlinjem, so postali znanilci novega. Povezava med fizičnim in duhovnim. Od davnih časov imajo rože, kristali in dragi kamni, ter ptice poseben pomen za človeško dušo. Prebudijo naše čute, našo pozornost. V njih lahko čutimo božansko prisotnost in se zavemo skupnega izvora.

Samo s prebujenjem lahko prepoznaš pomen tega sveta. To je duhovno prebujanje, ki smo mu priča sedaj.

Zaveš se lahko nezavednega sebe - ega, ki se odraža v mislih, besedah in dejanjih. Z zavedanjem svojega ega postaneš budnost. Opazuj svoje reakcije, razpoloženje, čustva, strahove in strasti, ki prihajajo na plano. Le ti so rezultat tvoje preteklosti. Ni ti potrebno raziskovati in razumeti preteklosti, saj se boš ujel v neprekinjenem krogu brez izhoda. Trenutni izzivi bodo prinašali na plano pretekle dogodke in te jih pomagali osvoboditi. Budno opazuj to dogajanje, brez analiziranja, kritiziranja, obsojanja. Tako bos razrešil svojo preteklost z močjo svoje budnosti v sedanjosti. Ne potrebuješ več časa, prihodnost ne razreši preteklosti, razrešiš jo lahko sedaj.

Kolikor se naš miselni vzorec ne spremeni, se bomo znova in znova vrteli v ustvarjanju istega sveta in podoživljali isto dramo. Izguba stika z lastno bit je stara že tisočletja. Z razvojem zahodne nečloveske industrijske civilizacije pa dosega višek. Rezultat je nesrečno in nasilno človeštvo, ki je ogrozilo lasten obstoj.

Ni komentarjev: