četrtek, 7. avgust 2008

20 Nova Dimenzija

Simona, vprašuješ za moje mnenje o planetu X. Ne vem če bo odgovor preveč zadovoljil tvoja pričakovanja.
Kar se tiče raznih "znanstvenih" razlag, ne verjamem niti tega, da smo stopili na Luno, saj bi jo najverjetneje do sedaj že razdejali petičneži z dokazovanjem svoje mogočnosti. Razne matematične izračune in fizikalne zakone bo počasi tudi čas povozil. Znanstveniki se vedno bolj poglabljajo v kvantno fiziko, ki negira vse zakone, ki so do sedaj veljali v fiziki. Kvantna fizika je pokazala, da na rezultat poskusa vpliva opazovalec. Zato je vedno toliko različnih dognanj, ko se pojavi nekaj novega za naše dojemanje. Vsak posameznik ima drugačno predznanje in izkušnje in pojav "vidi" po svoje. Zelo drži rek "vsake oči imajo svojega malarja". Ko se pojavi večja skupina ljudi in trdi, da vidijo isto, to prevzamemo za dejstvo in vsi to verjamemo. Osebno nisem videla da se Zemlja vrti okoli Sonca, pa to trdno verjamem, zato ker vsi to verjamemo in to vedenje prenašamo drug na drugega.

Zanimiva anekdota je povezana s Kolumbovim osvajanjem Amerike. Zato ker Indijanci niso imeli ladij, jih preprosto niso opazili na morju. V njihovih možganih ta slika še ni obstajala, zato so jim bile nevidne. Prvi je nenavadno dogajanje opazil vrač. Opazil je valove, ki so se dvigovali okoli ladij. To je bilo za mirno morje zelo nenavadno, zato je začel opazovati kaj povzroča ta pojav. Tako je on prvi videl ladje in jih nato opisal, šele nato so jih videli ostali.


http://www.youtube.com/watch?v=BWyTxCsIXE4&feature=related
Zadnje čase se tudi veliko govori o tretji in četrti dimenziji. Zelo težko nam je razumeti pojem četrta dimenzija. Slikovito je prikazan v že omenjenem filmu "What the Bleep!?". Znanstvenik se predstavlja v stripu kot podoba supermana. Prileti na planet, ki ima samo dve dimenziji. Premikanje na tem planetu je možno samo naprej, nazaj, levo, desno. Višine oz. debeline ter premikanja navzgor ali navzdol ne poznajo. Ko bitje dveh dimenzij zagleda leteče bitje, se ga prestraši in ga vpraša, če je duh. Znanstvenik bitju razloži da je iz tretje dimenzije. Seveda dvodimenzionalnež ne verjame, saj za njega to ne obstaja. Želi dokaz. Znanstvenik mu pove, kaj ima skrito v sefu. Bitje se prestraši te "magije". Znanstvenik bitje odlepi z dvodimenzionalnega sveta, to bitje postane kroglica in zagleda svoj "svet" s povsem nove dimenzije.

Skozi stoletja so bile najdene razne skrivnostne izkopanine, ki jim ne znamo določiti ne vira ne sestave. V pradavninah so bili sposobni raznih kreacij, ki jih danes z najsodobnejšo tehnologijo nismo sposobni doseči. Morda so res ustvarjalci bitja višjih dimenzij.

Vkolikor se posameznikom na zemlji že dviga zavest, so le ti lahko sposobni videti, kar do sedaj ni bilo videno.
In z novim dojemanjem bomo lahko razumeli dogodke, ki prihajajo in nas plašijo, na novi, povsem drugačni ravni.

Sama zadnji čas vedno bolj začenjam razumeti trditev, da čas ne obstaja. Kvaliteta življenja se ti s taksnim razumevanjem zelo spremeni. Razumeti začenjam kako je naša obsedenost z vsemogočimi meritvami časa in prostora povsem brezpredmetna.
Prav malo pomembno je ali nek planet za potovanje okoli sonca porabi en dan ali 3600 let.
Primerjaj naše življenje z življenjem muhe enodnevnice, oboji smo del istega planeta in iste namišljene meritve časa.

Ni komentarjev: