petek, 15. avgust 2008

21 Energija

"Osnovno gradivo vesolja je v svojem jedru videti kot čista energija, ki se prilagaja človekovemu namenu in pričakovanju, in sicer tako, da se bije s starim mehaničnim pojmovanjem vesolja - kakor da bi samo naše pričakovanje spodbudilo energijo v nas, da steče v svet in vpliva na druge energijske sisteme.
Ljudje bomo sčasoma doumeli, da je vesolje sestavljeno iz dinamične energije, energije, ki nas vzdržuje in se odziva na naša pričakovanja. Vendar bomo spoznali tudi to, da smo ločeni od prvotnega vira te energije, da smo sami pretrgali vez in se zato počutimo šibke, negotove in pomanjkljive.
Zaradi tega primanjkljaja se človeška bitja že od nekdaj trudijo, da bi povečala svojo energijo na edini način, ki ga poznajo; skušamo jo psihološko ukrasti drugim; in to je tisto podzavestno tekmovanje, ki je vzrok vsem človekovim navzkrižjem na svetu."
James Redfield: CELESTINSKA PREROKBA, Tretje poglavje

Da, ljudje, čeprav se tega ne zavedamo, radi drug drugega nadziramo in obvladujemo. Hlepimo po energiji, ki se pretaka med ljudmi, saj nas nekako krepi in navdaja z ugodjem.


Vir energije nam predstavlja tudi hrana.
Hrana bogata z energijo, je tista, ki je bila vzgojena z ljubeznijo in s spoštovanjem. Nič ne prekaša slastnega okusa krompirčka ali paradižnika vzgojenega na domačem vrtu.


Zelo pomemben vir energije, ki nam je na voljo, je sonce.
http://www.solarhealing.com/

Hira Ratan Manek dokazuje, da lahko živimo samo od sončne energije. Prav tako ima sončna energija izredne zdravilne učinke, zdravi mentalne in psihične bolezni, poveča mentalno moč in spomin. Pomaga pri soočanju s strahovi, tudi s strahom pred smrtjo. Uravnovesi telo in duha, nas napolni z življenjsko energijo ter prebudi neomejene miselne sposobnosti.

Uporabljamo samo 4-7% sposobnosti naših možganov. Kolikor uspemo aktivirati speče dele možganov, se lahko razvijemo na višji nivo in s tem lahko dosežemo karkoli si želimo. Za prebuditev naših sposobnosti pa potrebujemo vir energije.
Sonce predstavlja vir energije, ki je potrebna našim možganom. Edini vhod za le to energijo pa so naše oči, tako imenovano 'okno v dušo'. Znanost odkriva, da imajo oči veliko raznih funkcij, ne le videnje.

Razni strahovi pred poškodbami oči in strah pred kožnim rakom, so nas odtrgali od zelo pomembnega vira energije. Vse te neumne paranoje in histerije so nas odtrgale od narave in s tem povzročile vedno večji razvoj bolezni.
Dober dokaz kako zelo potrebujemo sončno energijo, so dolge zime brez sonca, ki nam povzročajo padec energije in nas vodijo v depresijo. Kadar vidimo sonce, pa smo polni energije.

Manek deli sončno energijo na varno in nevarno. Gledanju v sonce čez dan bi se naj izognili, zaradi premočnega spektra ultravijoličnih žarkov. Priporoča 'sungazing' prvo uro po sončnem vzhodu ali eno uro pred sončnim zahodom. V temu času bo naše oko dobilo zadostno količino vitamina A in D. Vitamin A izboljšuje naš vid.

Uvodno priporoča 9 mesečno postopno privajanje na gledanje v sonce. Prav tako svetuje, da začnemo s 45 minutno dnevno hojo z bosimi nogami in to prakticiramo do konca našega življenja.

0 - 3 mesece
Prvi dan je priporočljivo gledati v sonce za 10 sekund. Drugi dan 20 sek. Vsak naslednji dan dodajte 10 sek. Ni potrebno strmeti nepremično, a ne gledajte z očali ali kontaktnimi lečami. Skozi ta proces stojte bosi na zemlji.

Zakaj ne bi gledali sonca namesto TV-ja?

Razne informacije v vsakdanjem življenju te begajo. Je vino dobro za zdravje, mi alkohol škoduje...? Po treh mesecih boste bolj samozavestni in v ravnovesju, ter boste lahko našli prave odgovore zase. Negativne lastnosti kot so jeza, ljubosumje, pohlep bodo izginili. Postali boste ljubeči. Zapustili vas bodo strahovi in depresija. Boste brezskrbni.

3 - 6 mesecev
Ko dosežete 30 minutni proces, bodo vasi možgani dobivali barvni spekter in ga pošiljali v vitalne organe. S tem lahko pozdravite vse bolezni.

6 - 9 mesecev
Po šestih mesecih boste začeli dobivati originalno mikro hrano. Telo bo čistilo strupe, ki jih prejema s preostalo hrano.
Po 7 in pol meseci začenja izginjati lakota.
Naše telo ne potrebuje hrane. Za delovanje potrebuje energijo, ki jo lahko dobimo od sonca. Brez sonca se ne bi razvilo nobeno živo bitje.
Po 9 mesecih in 44 minutnem procesu, lakota izgine za vedno.

Po 9 mesecih
PO devetih mesecih, oz. ko dosežete 44 minut, prenehajte s procesom. Sedaj začnete z šestdnevno 45 minutno hojo z bosimi nogami po zemlji. Sproščeno, ni potrebno hiteti ali teči. Primeren je katerikoli del dneva, priporočljivo pa je takrat, ko se zemlja ogreje in sonce sije na tvoje telo.
Ko hodimo bosi, se v naših možganih aktivira pomemben center, imenovan 'tretje oko'.
Teža našega telesa prav tako stimulira točke na prstih.
Energija zemlje in sončna energija, ki pada na teme, stimulirata čakre.
Ustvari se magnetno polje, ki se polni s sončno energijo, ki nas obseva.

Kolikor nadaljujete s 45 minutno hojo z bosimi nogami še eno leto, izgine potreba po hrani. Po enoletnem polnjenju z energijo lahko prekinete s hojo. Vnaprej bo zadostovalo nekajminutno izpostavljanje soncu na vsake 3 do 4 dni.
Če pa želite se razvijati imunski sistem ter svojo višjo inteligenco, s hojo nadaljujte.


O 18 junija 1995 Manek živi samo od vode in sončne energije. Občasno pije čaj, kavo ali kislo mleko. Do sedaj je izvedel 3 daljše poste zgolj ob vodi in soncu pod kontroliranim nadzorom znanstvenikov in zdravnikov.
http://www.youtube.com/watch?v=Xtmu4cKLre8&feature=related



Naj še dodam zanimiva spoznanja o vodi.
Japonski znanstvenik Masuru Emoto je dolga leta raziskoval vodne kristale. Slike vodnih kristalov, ki so jim bile pošiljane različne informacije, npr. sovraštvo ali ljubezen, lahko vidite na naslovu:
http://lkm.fri.uni-lj.si/xaigor/slo/vodainfo.htm

In še nekaj videov:
http://www.youtube.com/watch?v=A0-l29MICMU&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=ccCsSXuMlLY&feature=related


90% našega telesa sestavlja voda. Se zavedate, če nase misli vplivajo na izgled vode, kako potem naše misli vplivajo na naše telo?!

http://www.youtube.com/watch?v=ccCsSXuMlLY&feature=related


1 komentar:

Unknown pravi ...

Prejšnji teden sem prvič spoznala solarno jogo s pomočjo Hire Ratan Maneka, kar je predvajala hrvaška tv. žal nisem nič našla o tej temi oziroma svetovni rešitvi za 21.stoletje v slovenščini razen vašega čudovitega sestavka: kratko, jasno in jedrnato! hvala vam in še tako naprej! tudi vsi vaši ostali prispevki so v skladu z mojimi prepričanji in vedenjem... skratka neverjetno, kakšna sorodna duša ste! tudi anastazijo poznate in jasno vam je, kakšen sistem manipulira z nami, žal je premalo takih kot vi.. in jaz, ki mislimo s svojo glavo in nam ni vseeno.. Le tako naprej, svet in slovenija vas potrebuje!